Bestil tilstandsrapport til dit hus over hele landet

Hvis du skal sælge dit hus, er der flere lovpligtige tiltag, som er nødvendige for at handlen kan være lovlig. Det er vigtigt for både køber og sælger at begge parter har klarhed over hvad der handles. Det giver tryghed for begge parter, og det forebygger senere konflikter og stridigheder efter handlens indgåelse. En del af disse ting er lovpligtige. Der er imidlertid også dokumenter, som det er frivilligt om man vil fremskaffe. Alligevel giver det mening at gøre det.

Man har ikke pligt, i forhold til lovgivningen, til at få lavet en tilstandsrapport hus, når man skal sælge. Alligevel vælger langt de fleste at få udarbejdet en sådan, når huset skal sælges. En tilstandsrapport hus giver køber det fulde overblik over husets tilstand, så der er klarhed over om der er mulighed for forbedringer, eller deciderede fejl, der bør rettes op på. Får du udarbejdet en tilstandsrapport hus, så kan du også blive friholdt fra ansvar for mangler og fejl i op til ti år efter handlens endelige indgåelse.

Bestil din tilstandsrapport online

På Botjeks hjemmeside finder du mange flere informationer om tilstandsrapport hus, og hvad den indeholder og beskriver. Du kan også finde en formular, som du kan indsende. Herefter går der højst 24 timer, før du bliver kontaktet med henblik på aftale om tid og dato for besøget af en bygningssagkyndig. Efter besøget går der højst 48 timer, før du modtager rapporten.

Med denne tilstandsrapport hus i hånden har du og køber et godt overblik over tilstanden på dit hus. Det er en stor tryghed for begge parter at have sådan et dokument at forholde sig til. Rapporten vil, blandt andet, indeholde en byggeteknisk gennemgang, en vurdering af boligens værdi og en forklaring på, hvad du skal være opmærksom på ved et salg.

En tryg og sikker handel

At handle hus er en alvorlig sag. Foregår handlen ikke korrekt, og kommer der tvister efterfølgende, kan det føre til retslige efterspil med store omkostninger til følge. Her giver en tilstandsrapport hus et grundlag, der forebygger fremtidige tvister, og kan friholde sælger for ansvar ti år efter salg.

Print Friendly, PDF & Email