Mode

Gør Ikke Din Stil Værre End Den Er

Posted on
Herremode

Hvis du går rundt med en følelse af, at du slet ikke har styr på din stil, og nok er langt fra at følge moden, så har du næsten med sikkerhed ret. Det er nemlig en form for selvopfyldende profeti: når du ikke tror på at din stil er god, så har du kun to muligheder. Enten kan du gøre noget ved det, og ændre din stil. Eller også kan du give helt op, og måske endda gøre din stil værre end den er. Du vil måske spørge, hvorfor i alverden man ville gøre sin stil værre med vilje? Og ja, det er da også ganske dumt, men det sker faktisk oftere end man lige tror.

Grunden til man kan finde på at forværre sin stil er, at man så har taget et aktivt valg om ikke at følge moden, hvilket betyder at man i sit eget hoved kan sige ”jamen jeg prøver jo ikke engang”. Hvis nogen siger dine bukser er grimme, eller din t-shirt er underlig, så vil det ikke gøre ondt på dig. Du har jo med vilje valgt en stil, der er grim og ikke følger moden. Pludselig bliver man immun overfor kritik af ens valg af tøj. Men faktum er dog, at det bare er et skjold for dit ego, og det ikke holder i længden. Uanset hvor mange historier vi fortæller os selv, så kender vi dybest set godt sandheden: vi er ikke tilfredse med at se dumme ud, og vi mangler noget viden når det kommer til modetøj.

Så det eneste rigtige valg er, at begynde at tage moden seriøst. Det betyder, at kritik af dine tøjvalg vil kunne gøre ondt, fordi du rent faktisk har lagt kræfter i det, og lærer at du har valgt forkert. Det er aldrig en rar følelse: men du er nødt til at se det som brugbar feedback. Hvis du aldrig tog fejl, ville du jo aldrig kunne lære noget. Så se det som en mulighed for at vokse, og blive endnu mere mode bevidst.

Det er med al sandsynlighed heller ikke så slemt som du går og forestiller dig. Rigtigt meget mode i dag handler om brands. Kig dig rundt, og se hvilke brands de andre render rundt i. Lige nu er Replay moderne, så du vil nok se at mange går rundt i Replay bukser hele tiden. De her brands lever og dør på at kunne gennemskue (eller sætte) moden, og det betyder at det er nemt for dig at følge moden. De har gjort alt arbejdet for dig, og det eneste du behøver at gøre for at gå moderigtigt klædt er, at købe tøj med deres brand på. Det er ikke brandet der gør at det er moderne: det der i virkeligheden sker er, at disse brands forstår moden, og designer efter den. Så et godt brand er din sikkerhed for moderne tøj.

Misc

Sådan får du succes som iværksætter

Posted on
Iværksætter

Der er flere og flere danskere, der i stedet for at arbejde otte timer for en anden hver dag beslutter sig for at starte deres egen virksomhed. Det er heldigvis nemt at blive iværksætter i dagens Danmark, og der er mange gode tilbud fra staten og i nogle tilfælde den enkelte kommune, du befinder dig i. Hvis du opfinder noget, kan der desuden være legater og lignende, som kan hjælpe dig i gang. I sidste ende er tilbud og legater dog småting, som langt fra er det vigtigste for, at du får succes som iværksætter.

Det første du bør vide for at få succes med din nye virksomhed er, at du skal starte småt med en lille niche, hvor der ikke er alt for meget konkurrence eller slet ingen. Der skal selvfølgelig stadig være nok kunder, og det er sådan set dét, der gør det så svært at finde en god niche, men der ville jo ikke være nogen penge at hente, hvis alle og enhver kunne sætte sig ned og finde masser af kunder på to minutter. Det tager lang tid og meget arbejde at blive succesfuld, så hvis du ikke er klar på at lægge den nødvendige energi og tid i det, så kan du lige så godt give op nu og fortsætte med dit 8 til 16 job.

Når du først har etableret dig i et lille marked, så kan du begynde at udvide. Et eksempel på det er lacoste, som startede med polo shirts og siden har bevæget sig videre til en lang række andre beklædningsdele, parfume, deodoranter og flere andre markeder, som ikke altid hænger specielt meget sammen med deres originale fokus på polo shirts. Det er altså helt sikkert muligt at udvide senere, men hvis du starter bredt, så får falder sandsynligvis for, at du får succes med din virksomhed, rigtig meget rigtig hurtigt. Kort sagt, så skal du starte småt og godt, for så senere at udvide til et større marked, hvis du vil have en god chance for at nå i mål.

Der er selvfølgelig mange andre faktorer, der spiller ind, men det vigtigste er, at du giver det et forsøg og ikke er bange for at begå fejl. Det er meget muligt, at din først virksomhed eller den første håndfuld ikke bliver til noget, men hvis du bliver ved, så ender du enten med at dø fattig med mange oplevelser eller blive succesfuld og rig. Jagt dine drømme, hvis du ikke vil have, at dine drømme jagter dig. Du lever kun én gang, så få mest muligt ud af det og lad være med at være så bange for, at det går galt. Vi har desuden et af de bedste sociale sikkerhedsnet i Danmark, så det kan aldrig rigtig gå helt galt.

Misc

3 danske designere vi kan være stolte af

Posted on
Design

Vi har mange ting, vi kan være stolte af i Danmark. Vores velfærdssamfund, hvor vi tager os af hinanden således at ingen er fattige, alle har mad og tag over hovedet, der er hjælp til at komme i arbejde og nogle ting er sikret gennem lov i stedet for forsikring, for eksempel er det gratis at tage til lægen, når vi bliver syge, og det er ligeledes gratis at tage på sygehuset, hvis vi får brug for det. Vi har desuden uddannelse, der ikke bare er gratis, men hvor man rent faktisk bliver betalt for at uddanne sig, så alle har råd til det uden at tage lån og uden at have en opsparing. Vi forsker i grøn energi og andre måder at redde vores klima, så selv om vi per indbygger stadig er lidt i den høje ende når det gælder udledning, så forsøger vi i det mindste at gøre noget ved det, og andre slags forurening med videre er et langt mindre problem i vores storbyer end de fleste rundt om i verden. Der er også andre ting vi kan være stolte af, såsom Lego og vores øl, men det vi vil snakke om i dag er de danske designere, der fører innovation ikke bare ind i de danske hjem, men spreder det over hele verden.

Når vi snakker designerlamper kan man ikke undgå at nævne louis poulsen, som er et af de mest populære mærker i Danmark. Det har desuden set stor popularitet uden for landets grænser, men modsat det næste vi vil se på, er det her mærke langt mere populært i Danmark end i udlandet. Det har dog mere med mærkets popularitet i Danmark at gøre end dets mangel på popularitet i udlandet, så det er i sidste ende også et plus for Danmark.

Et møbel der bestemt har sat Danmark på verdenskortet er Ægget, som er en stol designet af Arne Jacobsen, der også har designet flere andre verdenskendte møbler. Det er virkelig et produkt, der er kendt over hele verden, så her kan der ikke være nogen tvivl om, at der er tale om en dansk designer, vi kan være stolte af.

Tøj er også noget, vi er gode til at designe her i landet, men på det punkt kan det være svært at vælge bare én designer, vi kan være stolte af. Mads Nørgaard er ikke bare designer og ejer af sit eget modehus, men han lægger navn til mærket og er direktør for det, så han er med på alle punkterne og hans tøj er i sandhed hans passion, som han lægger alle sine kræfter i. Det er over 30 år siden han begyndte at designe tøj og det er kun gået fremad for mærket i den tid.