En stedsegrøn klassiker

I Danmark mærker vi virkelig årstidernes skiften. Det ser vi afspejlet i haverne, hvor træer og busker taber bladene, så de kan danne nye knopper til foråret. Det kan være et trist syn med alle de bare buske og træer om vinteren, men har man stedsegrønne planter, er der altid partier, hvor det er grønt. Og har man en stedsegrøn hæk, så er haven altid indrammet af grønt. Det er et smukt syn, også i de mørke, kolde vintermåneder.

Med en hæk af thuja, er man sikker på at der er grønt at se på hele året. En hæk af thuja er desuden næsten vindtæt og lukker effektivt af for indkig. Her er tale om en meget nøjsom plante, der tåler beskæring. Derfor er thuja meget velegnet til hække. Man kan også have den som solitært træ i haven. Her bliver den meget stor og høj, men også ganske flot. Det er dog de færreste, der har en have, som er stor nok til en fuldt udvokset thuja.

Flere sorter

Den almindelige thuja er, som navnet siger, den mest almindelige. Men der findes også andre spændende sorter, som er næsten lige så hårdføre. Der findes varianter, som er næsten gule, hvilket giver et flot lys. Når du planter thuja til hæk, så pas på du ikke planter for tæt. De skal nok få fylde og samle sig til en tæt hæk i løbet af ganske kort tid.

Kun på ét punkt skal man være forsigtig med thuja. For de tåler ikke urin. Skal nabolagets hunde besørge, så skal det ikke være op ad din hæk, for så går planten ud. Dette skal man være opmærksom på. Sørg for at hundene holder sig fra din hæk. Snak eventuelt med naboerne om det. De fleste naboer er jo flinke og rare mennesker, der kun ønsker dig det bedste.

En hæk for livet

Bruger man denne plante som hæk, og passer man den godt, så har man en hæk, der kan holde livet ud. Der er en solid robusthed i thuja, som gør, at den kan klare det meste, året rundt.

Print Friendly, PDF & Email