Find den elcykel, der passer til dig

Flere og flere danskere vælger at tage cyklen til jobbet. Det er nemlig en virkelig god start på dagen, hvis man stiger på cyklen og træder sig frem med pedalerne. Det giver motion og energi. Man bliver frisk i hjernen og bedre til at fokusere og koncentrere sig. Og det behøver på ingen måde at være et slid, at cykle, når man skal på arbejde. Man kan få en elmotor til hjælp, så det, at træde i pedalerne går som en leg. Læs videre og bliv klogere.

Der findes flere modeller af elcykler, hvor motoren er placeret forskellige steder. De mest oplagte til turene til og fra jobbet er elcykler med centermotor. For elcykler med centermotor har den fordel at motoren sidder midt på cyklen, ved kranken, hvor den hjælper med at træde i pedalerne. Det giver god hjælp på de mellemlange distancer. Det passer nok meget godt med de flestes afstand til jobbet. Men der findes også andre modeller, hvor motoren er placeret anderledes.

For, bag eller midt på er ikke lige fedt

Vælger man en elcykel med frontmotor, så er den god til de korte smutture og lidt længere strækninger. Det er ofte de billigste modeller. Her hjælper motoren med at trække. I den modsatte ende kan man finde en baghjulsmotor, som hjælper med at skubbe. Den er god, hvis der er mange stejle bakker, netop fordi den skubber.

Man kan sige at elcykler med centermotor har det bedste fra begge de to andre modeller. På elcykler med centermotor går trækket direkte i pedalerne, hvilket er en kæmpe fordel. Man får et let tråd og kommer nemt frem til det meste. Og vægtfordelingen på elcykler med centermotor er bare en tand bedre.

Motion i hverdagen

Cykler man til og fra jobbet hver dag, så får man et godt tilskud til den daglige motion, som vi alle har brug for. Og udover den gode motion, så får man sund frisk luft og dejlige oplevelser på cykelstierne. Vælg gerne en vej, som er pæn at cykle. Pyt med om den er to minutter længere.

Print Friendly, PDF & Email