Gør Ikke Din Stil Værre End Den Er

Herremode

Hvis du går rundt med en følelse af, at du slet ikke har styr på din stil, og nok er langt fra at følge moden, så har du næsten med sikkerhed ret. Det er nemlig en form for selvopfyldende profeti: når du ikke tror på at din stil er god, så har du kun to muligheder. Enten kan du gøre noget ved det, og ændre din stil. Eller også kan du give helt op, og måske endda gøre din stil værre end den er. Du vil måske spørge, hvorfor i alverden man ville gøre sin stil værre med vilje? Og ja, det er da også ganske dumt, men det sker faktisk oftere end man lige tror.

Grunden til man kan finde på at forværre sin stil er, at man så har taget et aktivt valg om ikke at følge moden, hvilket betyder at man i sit eget hoved kan sige ”jamen jeg prøver jo ikke engang”. Hvis nogen siger dine bukser er grimme, eller din t-shirt er underlig, så vil det ikke gøre ondt på dig. Du har jo med vilje valgt en stil, der er grim og ikke følger moden. Pludselig bliver man immun overfor kritik af ens valg af tøj. Men faktum er dog, at det bare er et skjold for dit ego, og det ikke holder i længden. Uanset hvor mange historier vi fortæller os selv, så kender vi dybest set godt sandheden: vi er ikke tilfredse med at se dumme ud, og vi mangler noget viden når det kommer til modetøj.

Så det eneste rigtige valg er, at begynde at tage moden seriøst. Det betyder, at kritik af dine tøjvalg vil kunne gøre ondt, fordi du rent faktisk har lagt kræfter i det, og lærer at du har valgt forkert. Det er aldrig en rar følelse: men du er nødt til at se det som brugbar feedback. Hvis du aldrig tog fejl, ville du jo aldrig kunne lære noget. Så se det som en mulighed for at vokse, og blive endnu mere mode bevidst.

Det er med al sandsynlighed heller ikke så slemt som du går og forestiller dig. Rigtigt meget mode i dag handler om brands. Kig dig rundt, og se hvilke brands de andre render rundt i. Lige nu er Replay moderne, så du vil nok se at mange går rundt i Replay bukser hele tiden. De her brands lever og dør på at kunne gennemskue (eller sætte) moden, og det betyder at det er nemt for dig at følge moden. De har gjort alt arbejdet for dig, og det eneste du behøver at gøre for at gå moderigtigt klædt er, at købe tøj med deres brand på. Det er ikke brandet der gør at det er moderne: det der i virkeligheden sker er, at disse brands forstår moden, og designer efter den. Så et godt brand er din sikkerhed for moderne tøj.

Print Friendly, PDF & Email