Sådan får du succes som iværksætter

Iværksætter

Der er flere og flere danskere, der i stedet for at arbejde otte timer for en anden hver dag beslutter sig for at starte deres egen virksomhed. Det er heldigvis nemt at blive iværksætter i dagens Danmark, og der er mange gode tilbud fra staten og i nogle tilfælde den enkelte kommune, du befinder dig i. Hvis du opfinder noget, kan der desuden være legater og lignende, som kan hjælpe dig i gang. I sidste ende er tilbud og legater dog småting, som langt fra er det vigtigste for, at du får succes som iværksætter.

Det første du bør vide for at få succes med din nye virksomhed er, at du skal starte småt med en lille niche, hvor der ikke er alt for meget konkurrence eller slet ingen. Der skal selvfølgelig stadig være nok kunder, og det er sådan set dét, der gør det så svært at finde en god niche, men der ville jo ikke være nogen penge at hente, hvis alle og enhver kunne sætte sig ned og finde masser af kunder på to minutter. Det tager lang tid og meget arbejde at blive succesfuld, så hvis du ikke er klar på at lægge den nødvendige energi og tid i det, så kan du lige så godt give op nu og fortsætte med dit 8 til 16 job.

Når du først har etableret dig i et lille marked, så kan du begynde at udvide. Et eksempel på det er lacoste, som startede med polo shirts og siden har bevæget sig videre til en lang række andre beklædningsdele, parfume, deodoranter og flere andre markeder, som ikke altid hænger specielt meget sammen med deres originale fokus på polo shirts. Det er altså helt sikkert muligt at udvide senere, men hvis du starter bredt, så får falder sandsynligvis for, at du får succes med din virksomhed, rigtig meget rigtig hurtigt. Kort sagt, så skal du starte småt og godt, for så senere at udvide til et større marked, hvis du vil have en god chance for at nå i mål.

Der er selvfølgelig mange andre faktorer, der spiller ind, men det vigtigste er, at du giver det et forsøg og ikke er bange for at begå fejl. Det er meget muligt, at din først virksomhed eller den første håndfuld ikke bliver til noget, men hvis du bliver ved, så ender du enten med at dø fattig med mange oplevelser eller blive succesfuld og rig. Jagt dine drømme, hvis du ikke vil have, at dine drømme jagter dig. Du lever kun én gang, så få mest muligt ud af det og lad være med at være så bange for, at det går galt. Vi har desuden et af de bedste sociale sikkerhedsnet i Danmark, så det kan aldrig rigtig gå helt galt.

Print Friendly, PDF & Email