Spil om paratviden med venner og familie

De gode, gamle brætspil er på vej ind igen efter nogle år, hvor de elektroniske spil har trængt dem lidt i baggrunden. Det forstår man godt, for der er mere nærhed og ægte socialt samvær, når man sidder rundt om bordet med et godt selskabsspil. Alle kender vel stadig Ludo og Matador, som vel er nogle af de mest kendte brætspil. Men der er mange flere at vælge imellem. Som regel er de lette at lære. Også hvis man skal dyste på paratviden.

Det mest kendte af disse spil er nok Bezzerwizzer. Her bliver man virkelig udfordret på sin paratviden og hukommelse, når spørgsmålene læses op og skal besvares på tid. Bezzerwizzer er et meget underholdende og lærerigt spil, hvor man ikke kan undgå at blive klogere, samtidigt med at de fjerneste kroge af hukommelsescentret bliver udfordret. Det er sjovt, når man får et spørgsmål og egentlig godt ved at man har hørt svaret engang, men ikke kan huske hvad det var.

Viden og taktik

Der skal laves nogle hold, som så dyster mod hinanden. Man kan stjæle point fra de andre hold, hvis man spiller taktisk i Bezzerwizzer. Men uden paratviden er det svært at hive sejren hjem. Der er mange kategorier af spørgsmål. Nogen er bedre til den ene kategori end den anden, og det er ikke let at kende udfaldet af quizzen fra start, da mange parametre afgør spillet.

Bezzerwizzer findes i flere forskellige udgaver. Man bør naturligvis vælge den udgave, der passer bedst til sammensætningen af spillere. Er der for eksempel børn med i spillet, så er familieversionen klart at foretrække, ellers kan det blive for svært for de yngste. Man kan spille Bezzerwizzer fra man er 15 år og op efter.

Et spil man bliver klog af

Når man spiller Bezzerwizzer får man mere paratviden, ingen tvivl om det. Spørgsmålet er naturligvis, hvad man så skal bruge denne viden til, ud over at huske den til næste spil Bezzerwizzer. Men man får trænet hjernen i at vride hukommelsen, så gamle fakta kommer frem igen. Hvis det ikke er sundt, så er det i hvert fald sjovt.

Print Friendly, PDF & Email